ClustrMaps

The roadrunner is back as never before! See also: My homepage or my very obsolete site
If by any means entries in my blog are considered to be harmful or damaging, please let me know (add comment) or just mail me. In this (unhopely) case I will remove or change the contents.

Friday, November 02, 2007

Het blijft een wondere wereld!

Zie bijvoorbeeld: http://www.home.nl/nieuws/tech/artikel/00333818

100-dollar-laptop loopt op koeienkracht

26 oktober 2007, 15:24

WebWereld - Het projectteam van de 'derde wereldlaptop' werkt aan een koe-aangedreven dynamo zodat Indiase boeren kunnen computeren.

Arjun Sarwal, projectmedewerker van het One Laptop per Child Project (OLPC) ontwikkelt een systeem waarbij lopende koeien via een dynamo elektriciteit opwekken voor de inmiddels bekende groene of gele laptops. Dit meldt Computerworld.
De zogenaamde XO-laptop kreeg in een eerder stadium al een handzwengel en voetpedaal mee om zelf energie op te wekken. Maar nu worden ook koeien ingezet om deze taak te vervullen.

"In een dorpje nabij Mumbai trachten we alternatieve energiebronnen aan te boren om de laptops op te laten draaien. Zonlicht, water en wind zijn hier te onregelmatig voor opwekking. Vee hebben ze hier echter in overvloed", aldus Sawal in een bericht op het forum van de OLPC organisatie.

Met wielen, een tweetal distributieriemen en een dynamo uit een oude Fiat wordt nu getracht elektriciteit op te wekken voor de laptops.

De productie van de XO-laptop zelf wordt momenteel geplaagd door vertraging, zo meldt Reuters.

Ook werd bekend dat Microsoft nog steeds van zins is een uitgeklede Windows-versie op de XO-laptop te zetten. Tot nu toe draaien de goedkope computers alleen op Linux.

Einde quote.

En die 100 dollar is ook maar de vraag: http://www.vnunet.nl/nieuws.jsp?id=2189594
Momenteel ligt de prijs van de 100 dollar-laptop op 200 dollar, maar het is de bedoeling dat op de lange termijn wel degelijk de prijs van 100 dollar wordt gehaald.

En dit artikel uit de computable liegt er ook niet om:
http://www.computable.nl/artikel.jsp?id=2198252

Computable 44| 2 november 2007 | door Jacob Spoelstra

Advies

In de ict zijn veel adviesbureaus te vinden. Onafhankelijke adviesbureaus zeggen ze er zelf dan altijd bij. Je bent niet onafhankelijk, zeg ik dan altijd, want je bent afhankelijk van het hoge tarief dat je aan je klanten doorberekent.

Als je echt onafhankelijk wilt zijn, moet je een vereniging in het leven roepen waar je klanten lid van kunnen worden en dan houden we één keer per jaar een collecte en met oud en nieuw verkopen we oliebollen zodat we de contributie laag kunnen houden. Winst hoeven we als onafhankelijke stichting immers niet te maken.

Adviesbureaus geven vaak ook helemaal geen advies. Ze begeleiden alleen maar. Menig ict-beleidsplan is een sjabloontje dat bij elk bedrijf weer gebruikt kan worden. Dit kun je ook een stagiair laten doen.

Klanten willen vaak ook helemaal geen advies. Ze willen gewoon bevestigd worden in wat ze zelf vinden. Daarom wordt er dus ook zo veel gebruikgemaakt van adviesbureaus. Omdat veel mensen het prettig vinden om zich ergens achter te verschuilen. Huur een duur adviesbureau in en je kunt zeggen: Ja, als Prijs Watertoren en zijn broer het niet weten? Wie weet het dan wel?

Willen jullie mijn onafhankelijk advies? Huur geen adviesbureaus in. Volg je gezond verstand en neem collega’s aan die verstand van zaken hebben en beslissingen durven te nemen. En een stagiair. Een vrouwelijke wel te verstaan, want we kunnen nog wel wat vrouwen in de ict gebruiken.

Aan de andere kant: waarom zouden jullie mijn advies volgen?

Einde quote.

En dan deze: Betuwelijn met beperkingen van start
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article366874.ece

Voor het afschakelen van de hoogspanning op de bovenleiding is volgens Boeree een nieuw apparaat ontwikkeld, nadat het vorige exemplaar ontplofte. Maar het testen van dat apparaat vraagt meer tijd dan de acht weken die nog resten tot 1 januari. Railplan en de burgemeesters willen daarom vooralsnog geen elektrisch aangedreven treinen op het spoor.

No comments: