ClustrMaps

The roadrunner is back as never before! See also: My homepage or my very obsolete site
If by any means entries in my blog are considered to be harmful or damaging, please let me know (add comment) or just mail me. In this (unhopely) case I will remove or change the contents.

Sunday, September 23, 2007

Deze plaatjes zijn afkomstig van een scheurkalender.
Met het risico op inbreuk van enig copyright ©, hier enige voorbeelden:

Ik zeg maar zo, liever slim gejat (oeps), dan zelf verzonnen ...
Zie ook deze link:
http://blogger.xs4all.nl/trinit/archive/2005/02/13/27223.aspx

Parabel managen en roeien.

Een Nederlands bedrijf had een roeiwedstrijd georganiseerd tegen een Japans bedrijf. De wedstrijd zou met twee achten tegen elkaar op de Schie worden gehouden. Beide equipes trainden lang en hard om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Toen de grote dag kwam waren de beide teams topfit. Toch wonnen de Japanners met een voorsprong van 200 meter. Het Nederlandse team was zwaar aangeslagen en de oorzaak van de zware nederlaag moest absoluut boven water komen. Het topmanagement liet een projectteam vormen om het probleem te onderzoeken en om aanbevelingen te doen.

Na langdurig onderzoek bleek dat de Japanners 8 man hadden die roeiden en dat 1 man stuurde, terwijl in het Nederlandse team 1 man roeide en 8 man stuurden. De leiding nam een adviesbureau in de arm voor een studie over de structuur van het Nederlandse team. Na enkele maanden van aanzienlijke inspanningen kwamen de adviseurs ook tot de slotsom dat té veel mensen stuurden en té weinig mensen roeiden. Om de volgende nederlaag te voorkomen werd de teamstructuur ingrijpend veranderd. Er kwamen nu 5 stuurmannen, 2 hoofdstuurmannen, 1 stuurmanager en 1 roeier. Bovendien werd een prestatie-waarderingssysteem ingevoerd om die ene roeier te stimuleren.

Het jaar daarop wonnen de Japanners ditmaal met een voorsprong van 300 meter. Het managementteam ontsloeg daarop de roeier wegens de slechte prestaties, verkocht de roeispanen en stopte verdere investeringen in een nieuwe boot. Het adviesteam werd geprezen en het resterende geld werd onder het management verdeeld.

No comments:

Blog Archive