ClustrMaps

The roadrunner is back as never before! See also: My homepage or my very obsolete site
If by any means entries in my blog are considered to be harmful or damaging, please let me know (add comment) or just mail me. In this (unhopely) case I will remove or change the contents.

Friday, September 14, 2007


Ziehier een succesverhaal van het fenomeen EU, geheel in strijd met het voornemen om Al Gore ongelijk te geven (en let op 66% heffing, noem dit maar gewoon protectionisme):

Spaarlampen worden snel goedkoper

Importheffing spaarlampen verdwijnt

De EU schaft de importheffingen op spaarlampen volgend jaar oktober af.

(0)

Tegenvaller

Een nipte meerderheid van de EU-landen stemde hiermee in. Dit is een tegenvaller voor Nederland, dat de heffingen op spaarlampen uit bijvoorbeeld China snel afgeschaft wil zien. Maar vooral Duitsland is daar op tegen, omdat dat ten koste zou gaan van het Duitse bedrijfsleven.

Overhalen

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken vindt het 'teleurstellend, dat de maatregelen niet direct worden ingetrokken'. Nederland zal proberen om dat alsnog te bereiken, als de Europese Raad zich nog over deze kwestie buigt. Nederland moet dan een aantal andere landen overhalen om van standpunt te veranderen.

EU-streven

De heffingen zijn omstreden omdat ze in strijd zijn met het EU-streven naar meer energiezuinige lampen. Zonder de heffingen, die zo'n 66% bedragen, worden spaarlampen fors goedkoper.


No comments:

Blog Archive