ClustrMaps

The roadrunner is back as never before! See also: My homepage or my very obsolete site
If by any means entries in my blog are considered to be harmful or damaging, please let me know (add comment) or just mail me. In this (unhopely) case I will remove or change the contents.

Tuesday, April 21, 2009

If you can't beat them, buy them



Zie onder andere:
http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/ictbranche/2931353/2379258/sun-balanceert-tussen-hoop-en-vrees.html?utm_source=Nieuwsbrief&utm_medium=E-mail&utm_campaign=Redactiemailing
"Op het gebied van databases koopt Oracle ook een van de grootste concurrenten: MySQL. MySQL is open source en Oracle draagt dat net als Microsoft geen warm hart toe. "Ik ben heel benieuwd wat Oracle daarmee gaat doen" vraagt Mat Huizing, competence manager bij InfoProfs, zich af. "Ik denk dat ze het gaan afsplitsen."
Ook Jos Struik vreest voor MySQL en de opensourcestrategie van Sun. "Dit zou de doodsteek voor verschillende producten van Sun (kunnen) betekenen. Met Open Office en Linux op de desktop kan Oracle waarschijnlijk wel leuk tegenwicht bieden aan Microsoft, maar wat gebeurt bijvoorbeeld met MySQL? Ik heb echt niet de indruk dat de opensourcewereld hier beter van wordt."

If you can't beat them...
Dat heeft Oracle zeker gedacht bij de recente aankoop van Sun.
En IBM heeft naast de pot gepist.
De groten worden steeds groter.
En de kleineren verdwijnen.

Waar is de AFM en dergelijken?
Wat is de macht van Neelie Smit-Kroes?
Waarschijnlijk verstaan die amerikanen haar coalmine engels toch niet.

Zie ook:
http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/ictbranche/2930562/2379258/experts-aankoop-sun-is-logische-stap-voor-oracle.html"Op iets langere termijn zijn er twee grote voordelen. Allereerst is Oracle nu eigenaar van het Java-platform, dat vandaag al centraal staat in de technologie van Oracle zelf. Bovendien neutraliseert Oracle met deze aankoop de dreiging in de markt van MySQL, de open source-database, die vanaf de onderkant van de markt het marktaandeel van Oracle aanvreet."

En wat is de impact van het opkopen van Sun op met name Java?


Only time will tell ...

No comments:

Blog Archive